Благоевград спортува“ ще се проведе за първи път в областния

...
Благоевград спортува“ ще се проведе за първи път в областния
Коментари Харесай

Благоевград за първи път е домакин на инициативата „България спортува 2018“

„ Благоевград спортува “ ще се организира за първи път в регионалния център.Спортната самодейност, част от огромното събитие „ България спортува “, ще се организира в границите на два дни /събота и неделя/. Стартът ще бъде даден на 5 май от 11:00 часа и ще трансформира парк „ Бачиново “ в сцена на разнообразни спортни и подготвителни интензивности, които за първи път в сходен мащаб ще се проведат навън.

Отделни площи ще бъдат предопределени за редица спортни занимания, измежду които и кросфит и бъбъл футбол. Ще бъдат показани тренировки за ранно физическо развиване на деца до 12 години „ Детето знамение “, както и тренировки „ Мама и бебе “ за следене на физическото възобновяване при новородили майки.
По време на спортния празник ще се проведат осведомителни полемики, свързани със здравословния метод на живот, които обгръщат тематики като вярно хранене, спорт, наднормено тегло, диабет, астма, алергии и двигателна рехабилитация. За най-малките гости са планувани и занимания с присъединяване на домашни любимци.

„ България спортува “ е обществено спортно събитие, отдадено на дейния живот в съвременна градска среда, което показва на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието, всеки клиент има опция да се включи и да взе участие гратис в определен спорт, групова или самостоятелна подготовка, както и да получи цялостна информация за вярно хранене и здравословен метод на живот.

Мисията е да развива спортната просвета на модерния градски човек и е подкрепена от спортисти като Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и доста други.

През тази година „ България спортува “ ще бъде част от спортния празник “Световен ден на предизвикателството”. Събитието е включено в програмата на Международната асоциация “Спорт за всички” (ТАФИСА) и се организира годишно от 1983 година през месец май в над 100 страни на всички континенти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР