Благоевград. Работилницата на Дядо Коледа ще бъде открита в града.

...
Благоевград. Работилницата на Дядо Коледа ще бъде открита в града.
Коментари Харесай

Благоевград: Работилница на Дядо Коледа ще бъде открита в града

Благоевград. Работилницата на Дядо Коледа ще бъде открита в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Детският ъгъл за работа и развлечение, тази година ще бъде позициониран в Градска художествена изложба. Официалното разкриване ще бъде на 11 декември от 12.00 часа. Инициативата ще продължи до 22 декември всеки ден от 09.00 до 17.00 часа.
В тазгодишната Работилница на Дядо Коледа присъединяване ще вземат над 1000 деца, от детски градини и учебни заведения в регионалния град и деца от предпазени и обществени жилища. Галерията ще се преобрази в място за креативен занимания, където децата на Благоевград ще могат да рисуват и да създават коледни декорации и дарове за своите фамилии и другари. Всичко направено ще бъде изложено по времена Детски коледен панаир, който също е част от коледната стратегия на Община Благоевград. Панаирът ще бъде открит на 27 декември от 12.00 часа в центъра на Благоевград. В Работилницата на Дядо Коледа децата ще творят и ще изпитват въображението си под управлението на преподаватели от Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград, които ще оказват помощ на дребните гении и ще им демонстрират разнообразни техники на направа. Освен заниманието и игрите, участниците в Работилницата ще имат опция да научат доста забавни неща, свързани с идните празници - Коледа и Нова година. През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат присъединяване в печеното на самун и изработката му. Представители от Православен информативен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите по какъв начин се създават рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, до момента в който хляба се пече.
За шеста поредна година Община Благоевград провежда Работилницата на Дядо Коледа. Всяка година самодейността се организира под огромен интерес и огромна посещаемост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР