Благоевград. Процедура за избор на членове на Съвета на децата

...
Благоевград. Процедура за избор на членове на Съвета на децата
Коментари Харесай

Благоевград: Започва процедура за избор на членове на Съвета на децата в Общината

Благоевград. Процедура за избор на членове на Съвета на децата стартира в Община Благоевград. Срокът за подаване на кандидатури е до 24 май 2019 година, като би трябвало да бъдат изпращани на имейл [email protected]. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Документите за кандидатстване са по мостри и може да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Благоевград - www.blgmun.com.
Предлаганите кандидатури би трябвало да бъдат на деца до 18- годишна възраст и да обгръщат критериите интензивност, креативност, приемливост, ангажираност към обща идея, умеене за водене на договаряния и присъединяване в групови полемики, ориентираност към резултати, както и да имат организаторски умения. Трябва да има потвърдени умения да работи, стимулира и сплотява децата от региона, умеене за изявление на позиция от името на другите деца от региона. Трябва да има още и опция за пътешестване без компаньон (не се отнася за деца от уязвими групи, които имат потребност от подкрепа).
За разглеждане на постъпилите кандидатури ще бъде назначена комисия в състав: специалист от общинска администрация, представител на локалните медии, общински консултант, представител на бизнеса, представител на обществена услуга.
Комисията ще изготви предложение, което би трябвало да съдържа 3 кандидатури за членове на Съвета по всяко направление, класирани в низходящ ред. Предложенията ще бъдат предоставени на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов. Процедурата ще бъде завършена до 15 юни 2019 година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР