Благоевград. Приключи изпълнението на три проекта за строителство и ремонт

...
Благоевград. Приключи изпълнението на три проекта за строителство и ремонт
Коментари Харесай

Снежана Паскалева, Югозападно държавно предприятие: Завърши изпълнението на 3 проекта за изграждане на горски пътища на територията на ЮЗДП

Благоевград. Приключи осъществяването на три плана за строителство и ремонт на трайни горски пътища на територията на Югозападното държавно дружество. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Снежана Паскалева, връзки с обществеността към Югозападно държавно дружество (ЮЗДП). Изграденият в региона на „ ДГС-Земен ” горски път „ Раянци “ е с дължина 7,7 километра и е затрупан с трошено-каменна настилка. Трасето минава през недосегаем регион със стръмни скатове и доста дерета, като доближава до огромен басейн по северните елементи на Земенската планина. Използваната укрепителна система от габиони обезпечава резистентност и попречва развиването на свлачищни процеси.
„ Новият горски път обезпечава опция за по-равномерно прилагане на дървесина и осъществяване на стопанските действия в горите. Предвижда се близо 3000 кубически метра дървесина приблизително годишно да бъдат транспортирани по него. Пътят ще улесни достъпа на транспортни средства и профилирана техника при пораждане на пожари в региона “, сподели още Паскалева.
По думите й е приключил първият стадий от построяването на дълготраен горски път „ Телевизионна кула – Лещаро – Побит камък ” в региона на „ ДГС-Рилски манастир ” с обща дължина близо 5,4 километра. Основно ремонтиран и реконструиран е и горски авто път „ Дуркобила –Тръните ” в землището на село Пастра с дължина на трасето 3,5 километра. От 2015 година досега със средства от фонд „ Инвестиции в горите ” на ЮЗДП са построени и ремонтирани 10 горски пътни прави с обща дължина 70 километра. В развой на строителство са други 5 сектора в териториалните поделения в Катунци, Кресна, Места, Петрич и Самоков с обща дължина 32,3 километра. Всички новоизградени пътища са от трета категория, което изисква полагане на трошено-каменна настилка и изработката на отводнителни уреди – канавки, водостоци, кехони и габиони.
Лора КАЛЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР