Благоевград. Президентът на Р България (2012 - 2017 г.) Росен

...
Благоевград. Президентът на Р България (2012 - 2017 г.) Росен
Коментари Харесай

Благоевград: Президентът Росен Плевнелиев и кметът д-р Атанас Камбитов бяха официални гости на среща на поколението по повод 45 години от основаването на ПМГ

Благоевград. Президентът на Р България (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев и кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов бяха измежду формалните посетители на среща на поколенията, проведена от ПМГ „ Акад. Сергей Корольов “ във връзка 45 години от основаването на гимназията. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Президентът Плевнелиев поздрави всички присъстващи в залата и поздрави някогашни и сегашни шефове и учители на елитното образователно заведение. „ През всичките тези години - постройките на ПМГ се сменяха и шефовете, и обичаните учители, дъските също - от черни станаха интерактивни, само че едно нещо не се промени. Това, което не се смени през цялото време, не е материално, а е доста по-важно- духът на гимназията и ми се ще него да запомним и да го предаваме на идващото потомство възпитаници. Духът на ПМГ е вграден в делото на патрона - Академик Сергей Корольов, тъй като той трансформира едни сухи формули в крила, с които човечеството да полети в космоса. “, сподели в част от приветствието си Президентът.
По време на срещата доктор Атанас Камбитов призна, че е голяма привилегия да бъдеш ученик на ПМГ „ Акад. Сергей Корольов “. „ 45 години не са малко, не са и доста, само че доста са триумфите на Природо-математическа гимназия, доста са съумелите хора, учили там. Президентът Росен Плевнелиев е измежду тях. В момента към 75 % от младежите, които работят в Община Благоевград са ученици на ПМГ. Това е показателно за качеството на образованието. Горд съм, че самият аз съм ученик на ПМГ “, сподели в част от приветственото си слово кметът Камбитов. Той увери учениците в ПМГ, че са създали най-хубавият избор “, сподели кметът Камбитов.
На срещата на поколението участваха още някогашни шефове, учители, психолози, посветили живота си на развиването и историята на гимназията. Сред формалните посетители на събитието бе и възпитаникът Константин Касапов, който бе финалист на Световната олимпиада по химия през 1997 година в Монреал, Канада.
Тържествата във връзка 45 години от основаването на гимназията не престават и тази вечер от 18:00 часа в зала „ Яворов “, където ще бъде показан празничен концерт.
Природо-математическа гимназия „ Акад. Сергей Корольов “-Благоевград е измежду най-елитните и одобрени образователни заведения в страната. Това е гимназията, която основава първият образователен парламент в България, както и гимназията с първият интернационален план, а точно планът „ Мостове за мир “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР