Благоевград. Повторно третиране срещу кърлежи на тревните площи ще се

...
Благоевград. Повторно третиране срещу кърлежи на тревните площи ще се
Коментари Харесай

Благоевград: Общината започва повторна дезакаризация на зелените площи

Благоевград. Повторно отнасяне против кърлежи на тревните площи ще се извърши от Община Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Ще бъдат обхванати региони с висока посещаемост, включително паркове, детски площадки, детски и образователни заведения. Дните, в които ще се извърши обработка са 14, 15 и 16 юни. Целта на третирането е да бъде лимитирано разпространяването на инфекциозни болести. То ще протече в дребните и ранните часове на денонощието, като карантинният период е 24 часа. С цел осведоменост на жителите, във всеки обработен терен или обект ще бъдат сложени указателни табели, потвърждаващи третирането, с тъкмо закрепена дата, час на осъществяване и карантинен интервал.
Това е второто от общо планувани три третирания на тревните площи. В случай на нужда, обаче, процедурата ще се извърши колкото пъти е належащо.
Паралелно с това, 11 бригади от общинска компания „ Биострой “ окосяват тревните площи. В графика са включени и детските площадки и терените за игра в Благоевград.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР