Благоевград. Петото юбилейно издание на Международния фестивал Благоевград Блус и

...
Благоевград. Петото юбилейно издание на Международния фестивал Благоевград Блус и
Коментари Харесай

Благоевград: Петото юбилейно издание на Международния фестивал „Благоевград Блус и джаз“ ще се проведе в рамките на три дни

Благоевград. Петото юбилейно издание на Международния фестивал „ Благоевград Блус и джаз “ ще се състои в границите на три дни. Това стана ясно по време на конференция, която се организира във връзка събитието, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . На конференцията участваха заместник-кметът на Благоевград с сектор просвета и филантропични действия Христина Шопова, артистичният шеф на „ Blagoevgrad Bluess&Jazz “ Васил Георгиев – Васко Кръпката, и диригентът на Биг бенд – Благоевград Борис Янев. Фестивалът ще се организира в границите на три дни като откриването е на 28 март в Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “, от 19.00 часа.
В първата вечер на фестивала ще вземат присъединяване Камерна опера – Благоевград и Dejan Gavric (Germany), Бойко Цветанов, Alex Zografov (USA) и Стоян Бончев.
На 29 март в зала „ Орфей “, парк Македония програмата ще стартира от 19.00 часа с „ 30 години „ Подуене блус бенд “: Васко Кръпката и „ Подуене блус бенд “, като посетител ще бъде Guy Davis (USA).
Третата вечер още веднъж ще се състои в зала „ Орфей “, парк Македония, и ще бъде отдадена на джаза. Публиката ще има опция да види осъществяванията на JP3 Живко Петров трио, Влатко Стефановски (Македония), Теодосий Спасов, Биг бенд – Благоевград, Хилда Казасян и Христо Йоцов.
Билети и карти се продават на касите на спектакъл „ Никола Вапцаров “ и входа на фестивала в деня на концерта. Цената на билет за една вечер е 10 лв., а за карта и за трите вечери - 20 лв..
Денис НИКИФОРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР