Благоевград. Първа копка за изграждане на нова сграда към ДГ

...
Благоевград. Първа копка за изграждане на нова сграда към ДГ
Коментари Харесай

Благоевград: Предстои „Първа копка“ на обект по проекта „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“

Благоевград. Първа копка за създаване на нова постройка към ДГ №8 " Вечерница “ ще бъде направена в Благоевград. Церемонията ще се състои на 8 май от 11.30 часа в двора на детското заведение, оповестиха от пресцентъра на Общината . В 10.30 часа в зала 5 на Община Благоевград ще бъде извършена и конференция, на която ще бъдат разяснени дейностите по план „ Обновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в Благоевград “.
Обектът към ДГ „ Вечерница “ е част от плана „ Обновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в Благоевград “. Освен самото създаване на постройката, е планувано и нейното съоръжение. В двора на ДГ №8 " Вечерница " ще бъдат ремонтирани и актуализирани детските площадки и ще бъде построена една нова площадка. Отделно от това в главната постройка на детската градина ще бъдат доставени и инсталирани нови уреди в кухненското помещение и пералното помещение.
Проектът „ Обновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в Благоевград “ се финансира по предпочитана ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване ”, процедура BG16RFOP001-1.008 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 Благоевград ”. Той планува основаване и обезпечаване на съвременна, функционална, здравословна, енергийно ефикасна и налична среда на просветителната инфраструктура в Благоевград. Обект на намеса са три учебни заведения - НХГ " Св. св. Кирил и Методий ", Трето ОУ " Димитър Талев " и Пето СУ " Георги Измирлиев ", както и ДГ № 8 " Вечерница ". Проектът е с административен Договор №BG16RFOP001-1.008-0009-C01/13.02.2018 година, с анекс №BG16RFOP001-1.008-0009-C02.
Стойността е 3 923 211.00 лева, а срокът за осъществяване е 24 месеца.
С обновяването на материално-техническата база в трите обекта, заложени в плана, ще се подобрят изискванията за учебно-възпитателния развой, ще се улесни въвеждането на нови способи на образование, които да покачат и задържат интереса на децата и учениците и ще се отрази удобно на мотивацията им за асимилиране на познания и придобиване на умения. Ще бъде обезпечен и достъп на деца и възпитаници с увреждания посредством монтирането на устройства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР