Благоевград. Около 50 души се събраха на протест в Благоевград

...
Благоевград. Около 50 души се събраха на протест в Благоевград
Коментари Харесай

Благоевград: С бели балони родители от града се събраха на протест срещу Националната стратегия за детето

Благоевград. Около 50 души се събраха на митинг в Благоевград против Националната тактика за детето, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Протестната проява се организира пред постройката на общината. Събитието бе проведено в една от обществените мрежи. Полицейското наличие в региона не е засилено, митингът протича спокойно и без провокации. Протестиращите носеха разнообразни плакати, както й бели балони.
Протестиращите родители, огромна част от които са дружно с децата си, упорстват за отменяне на Националната тактика за детето 2019-2030 година и всички промени вкарани по закона за протекция на детето оповестени в „ Държавен вестник “, брой 24. Освен това те желаят да има присъединяване на жителите и родителите в написването на нова тактика, както и по измененията по Закона за протекция на детето и обществени услуги, без непознато финансирани НПО-та и организации. Сред настояванията на протестиращите са връщане на отнетите нелегално деца, прекачване на телефон 116-111 в ръцете на страната, а не в ръцете на неправителствени организации и организации от сходен вид, излизане на България от Норвежкия финансов механизъм и други.
Психологът Георги Георгиев, който също се включи в митинга, разяснява, че Стратегията за детето в действителност не пази правата на децата, а по-скоро ги слага в риск. Той изясни, че дава съвещания на доста родители, които показват своята паника по отношение на нещата, които са заложени в тактиката. Георгиев означи, че щом тактиката е спряна, това значи, че има проблем. За образец той уточни казусът с Истанбулската спогодба.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР