Благоевград. Общината ще отпусне 60 000 лева за Драматичен театър

...
Благоевград. Общината ще отпусне 60 000 лева за Драматичен театър
Коментари Харесай

Благоевград: По предложение на кмета д-р Атанас Камбитов ще бъдат отпуснати 60 000 лева за Драматичен театър „Никола Вапцаров“

Благоевград. Общината ще отпусне 60 000 лв. за Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров ", оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Предложението на кмета доктор Атанас Камбитов бе гласувано през днешния ден по време на постоянно съвещание на Общински съвет – Благоевград. Средствата са планувани в Бюджет 2019 на Община Благоевград и ще бъдат ориентирани за подготовка на Репертоарна стратегия във връзка 100-годишни юбилеен креативен сезон на културната институция.
държавна такса „ Никола Вапцаров “ е основан през 1919 година, като през актуалната година се навършват 100 година от основаването му. По този мотив е квалифициран и разнороден репертоар. Акцентът в него ще бъдат типичен творби, прегледани по нов и съвременен метод, изплъзвайки интензивно средствата на актуалния спектакъл.
Сред заглавията в програмата са „ Портретът на Дориан Грей “ по Оскар Уайлд “, „ Под манастирската лоза “ по Елин Пелин, „ Емигранти “ от Славомир Мрожек, „ Летящата принцеса “ по Джордж Макдоналд, „ Евангелие съгласно Никола “ – авторски театър на Ставри Каранфилов за живота и творчеството на Никола Вапцаров. държавна такса „ Никола Вапцаров “ планува и съпътстваща стратегия, която включва показване на известни представления от историята на театъра, галерия на плакети, костюми, основаване на летопис.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР