Благоевград. Общината ще бъде домакин на Фолклорна танцова панорама 2018

...
Благоевград. Общината ще бъде домакин на Фолклорна танцова панорама 2018
Коментари Харесай

Благоевград: В града ще се проведе Фолклорна танцова панорама

Благоевград. Общината ще бъде хазаин на Фолклорна танцова гледка 2018 година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . На 10 ноември от 19.00 часа в Спортна зала „ Скаптопара “ танцови сформира от цяла България ще показват българския фолклор пред жителите и гостите на Благоевград. Участие в панорамата ще вземат емблемата на пиринския край Ансамбъл „ Пирин “, Пирински танцов отбор „ Вихрен “, Фолклорен отбор „ Веселие “ - Симитли, Фолклорен отбор „ Актавис “ и Танцов състав „ Зора “ от град Дупница. Според регламента участниците ще бъдат разпределени в 3 до 5 групи, с стратегия от 12 до 15 театрални танца от другите фолклорни области на страната.
Инициативата е на Фондация „ Българско танцово изкуство “ и има за цел да събере на една сцена професионалните и най-хубавите фолклорни сформира на България, както и да подкрепи участниците морално и материално.
След всеки концерт ръководителите теглят чоп и три от участващите групи получават парични награди за присъединяване, а другите получават право на присъединяване в годишните дарения, които ще бъдат раздадени на 19 януари 2019 година, на финален концерт в Зала 11 на НДК. Тогава ще бъдат връчени и Годишните награди на фондация Българско танцово изкуство. Наградите за непрофесионални групи са за изцяло показване, а за професионални – за хореография на театрален танц. Класацията на Фондация „ Българско танцово изкуство “ е най-мащабната и обгръща участници от цялата страна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР