Благоевград. Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р

...
Благоевград. Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р
Коментари Харесай

Благоевград: Общественият посредник на доц. д-р Валентин Василев направи отчет за дейността си

Благоевград. Общественият медиатор на територията на община Благоевград, доцент доктор Валентин Василев даде брифинг по отношение на приключването на първия месец от оповестяването на приемно време за жителите. Той срещна присъстващите на срещата с главните моменти от активността му до този миг. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . 25 жители са посетили доцент Василев в оповестените приемни дни. Основните проблеми, които той уточни се разделят в три групи – персонални, проблеми, при които жителите са поискали конфиденциалност на визитите си, такива в които се слагат въпроси за бъдещи планове на Общината по отношение на капиталови и ремонтни действия, случаи с дългогодишни имотни разногласия и такива със обществен нюанс (търсене на помощ и поддръжка при обществено значими самостоятелни и публични проблеми). Любопитна детайлност в доклада беше наличието на жител на Петрич и трима жители на Рила, потърсили консултация при Обществения медиатор на Благоевград.
В учредителен аспект доцент доктор Василев показа няколко осъществени действия: създадена бланка заявление за банкет на жители, основана осведомителна база на уеб страницата на Общината (предстоящо поетапно запълване с нови рубрики и информация), основана е-поща: [email protected], обособено работно място, одобрен след съвещания график за банкет, построена индивидулална система за документооборот, израбтени самостоятелни печати за входяща, изходяща поща и за институционална еднаквост.
В информацията, за активността в границите на един месец, участваха и присъединяване в начинания, конференции, кръгла маса, социална полемика, проведена в Народното събрание от националния Омбудсман Мая Манолова и Националното съдружие на локалните публични медиатори в страната.
Доц. доктор Василев изясни, че в деловодството на Народното събрание е импортиран план за промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация (ЗМСМА), регламентиращ избора и пълномощията на публичните медиатори в българските общини.
„ Това, което съм заложил като идни действия в бъдеще са правене на експертен разбор за идентифицирането на положителни практики, следва да се изготви график с кметовете на дребните обитаеми места по отношение на изнесени приемни, планувам и подготовка и показване на идейни планове за ритуализация на активността и функционалностите на Обществения медиатор “, изясни още Общественият медиатор на Благоевград. Той пое ангажимент за регулярни брифинги за показване на настоящата активност на институцията.
В края на срещата, доцент доктор Валентин Василев благодари за взаимната работа и оказаното подпомагане на Община Благоевград, Общински съвет- Благоевград, РУО - Благоевград, управленията на образователни заведения, детски градини, ясли, както и на обществените заведения в града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР