Благоевград. Общественият посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев обяви

...
Благоевград. Общественият посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев обяви
Коментари Харесай

Благоевград: Общественият посредник доц. д-р Валентин Василев организира приемен ден 22 май

Благоевград. Общественият медиатор на Благоевград доцент доктор Валентин Василев разгласи приемен ден. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Срещите с жителите на община Благоевград ще се организират всеки вторник от 13.30 часа до 17.00 часа в стая 410. Всеки жител може да реализира връзка с доцент доктор Валентин Василев и на e-mail адрес: [email protected].
Доцент доктор Валентин Пенчев Василев е Обществен медиатор на територията на Община Благоевград, определен на съображение член 21а, алинея 1 и алинея 4 от ЗМСМА, с Решение № 61 на Общински съвет – Благоевград на 30 март 2018 година
Общественият медиатор ще спомага за съблюдаване правата и законните ползи на жителите пред органите на локалното самоуправление и локалната администрация на територията на Община Благоевград. Той ще прави инспекции по тъжби на жителите или техните организации, които завършват със мнение. Освен това, Общественият медиатор има право да излиза с стимулирани рекомендации и оферти за смяна на съществуващата в общината процедура на административното обслужване на жителите. Дейността на Обществения медиатор е ориентирана и към възстановяване на качеството на административните услуги и повишение на правната просвета на жителите. Той ще спомага за съблюдаване правата и законните ползи на жителите пред органите на локалното самоуправление и локалната администрация и показва стимулирани оферти за смяна на съществуващата процедура на административното обслужване на жителите.
Жалби и сигнали пред Обществения медиатор могат да подават физически лица с непрекъснат или сегашен адрес на територията на община Благоевград, както и организации, които реализират активността си на територията на община Благоевград. Правомощията на Обществения медиатор не се отнасят до вътрешно служебни връзки на органите на локалната власт. Общественият медиатор няма право да се намеси във въпроси, свързани с персоналния живот на жителите и в открити правосъдни процедури, както и няма право да съставлява лицата, които са се обърнали към него за отбрана пред съд или друга обществена институция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР