Благоевград. Обновяването на площад Георги Измирлиев“ в Благоевград ще приключи

...
Благоевград. Обновяването на площад Георги Измирлиев“ в Благоевград ще приключи
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: Обновяването на площад „Георги Измирлиев“ ще приключи до 28 ноември

Благоевград. Обновяването на площад „ Георги Измирлиев “ в Благоевград ще завърши до 28 ноември. Това сподели по време на конференция кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . „ Коментирали сме с изпълнителя, оптимално бързо да се вместят в по- къси периоди и има възможност 10- 15 дни да приключим по- рано “, уточни доктор Камбитов. В момента над 140 души са ангажирани директно със строителните действия на обекта. Прави се хидроизолация и се слагат нови плочки. Определеният краен период от кмета доктор Атанас Камбитов за дотъкмяване на дейностите е края на месец октомври.
Обектът е част от огромния план „ Благоустрояване на градската среда “. Дейностите, включени в плана, плануват изцяло възобновяване на площада, който е построен в годините 1985-1987 година, и от този момент не е ремонтиран. Работи се и върху подплощадното пространство и фонтаните. Освен това сега се възвръща и подлезът, където имаше съществени проблеми поради течове, а след осъществяването на плана комерсиалните площи там ще бъдат още веднъж използваеми.
Кметът доктор Атанас Камбитов акцентира, че са рехабилитирани 78 000 кв. метра градска среда. До 3 ноември би трябвало да бъде завършен ремонтът на улица „ Марица “, като е допустимо закъснение в границите на десетина дни.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР