Благоевград. Най-голямата нужда на Ансамбъл Гоце Делчев“ е да се

...
Благоевград. Най-голямата нужда на Ансамбъл Гоце Делчев“ е да се
Коментари Харесай

Маргарита Недкова, Ансамбъл „Гоце Делчев“: Най-голямата ни нужда в момента е да попълним танцовия ни състав, тъй като младите хора не искат да се занимават с танцово изкуство

Благоевград. Най-голямата потребност на Ансамбъл „ Гоце Делчев “ е да се попълни танцовият състав, защото младежите не желаят да се занимават с танцово изкуство. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Маргарита Недкова, началник на ансамбъла. „ Има толкоз доста работа, само че няма кой да я работи. Затова споделям, че в България безработни няма, стига човек да желае да работи. При нас също имаме работа – организираме и концерти, само че за жалост се сблъскваме с един проблем с младежите, защото не им се занимава с такова нещо, тъй като в фамилията не се възпитава това. В устрема си да печелят пари за насъщния се изгубват едни невероятни полезности, които ни запазиха като народ 1 300 години “, разяснява тя.
Недкова напомни, че от ансамбъла са създали доста огромен празник в Дом за остарели хора „ Надежда “ в София дружно с Гуна Иванова. По думите й следва обичайният концерт Ансамбъл „ Гоце Делчев “ на 4 май, както и концерт, отдаден на 75-годишнината на ансамбъла. „ Възстановяваме един остарял репертоар, който е оживял през годините. Имам една фантазия – да създадем юбилеен концерт „ Сите българи дружно “, защото се навършват 20 години. Дано да успеем да изпълним тази моя концепция “, сподели още Маргарита Недкова.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР