Благоевград. Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията

...
Благоевград. Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията
Коментари Харесай

Благоевград: Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева бе на посещение в Азербайджан

Благоевград. Народният представител от ГЕРБ и регионален координатор на партията в Благоевград Даниела Савеклиева бе на тридневно посещаване в Азербайджан в качеството ѝ на зам.-председател на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.Това оповестиха от ГЕРБ - Благоевград.
Българската парламентарна делегация се срещна в столицата Баку с ръководителя на Народното събрание на Република Азербайджан Октай Асадов, с ръководителя на Комисията по икономическа политика, индустрия и предприемачество Зияд Самадзаде и с министъра на стопанската система Шахин Мустафаев.
„ България отдава огромно значение на връзките си с Азербайджан и преглежда страната като предпочитан партьор поради необятните вероятности за развиване на съдействието в разнообразни области от съвместен интерес. По време на другите срещи бяха коментирани огромните благоприятни условия за съдействие сред двете страни в сверата на енергетиката, земеделието и хранително-вкусовата промишленаст, за експорт на хранителни артикули и основаването на смесени предприятия и производства ”, разяснява Даниела Савеклиева. Тя акцентира, че за българската страна съставляват интерес азербайджански планове, в които могат да се включат български компании като снабдители, реализатори или подизпълнитгели в региона на строителството и редица инфраструктурни обекти
„ Друго перспективно направление за съдействие е туризмът. По време на срещите с представители на другите институции имах опция да показва туристическите дестинации и историческите забележителности в Благоевградска област, каквито са Банско, Сандански, разкопките на античния град Хераклея Синтика и други. Предлагаме неповторими благоприятни условия и за балнеоложки туризъм и имаме потенциал да приемем забележителен брой туристи ”, сподели още Даниела Савеклиева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР