Благоевград на прага на нови избори за кмет. Досегашният градоначалник

...
Благоевград на прага на нови избори за кмет. Досегашният градоначалник
Коментари Харесай

Благоевград на прага на нови избори за кмет

Благоевград на прага на нови избори за кмет. Досегашният градоначалник е дефинитивно отхвърлен от поста, откакто се потвърди, че е бил по едно и също време кмет и търговец.

Според Румен Томов решението на съда не е вярно, а той още веднъж ще се кандидатира за поста.

През ноември 2019 година ГЕРБ губи Благоевград. В стола на Атанас Камбитов сяда Румен Томов. Радостта му е къса. Бившият кмет подава сигнал, че актуалният не е заличил едно от комерсиалните си сдружения и по този начин в избран миг е бил и кмет, и търговец. Започва правосъдна сага, която приключи с отстраняването му.

„ Въпрос на един тик на юриста, който бях наел тази работа да свърши, не го е извършил, само че отново споделям, тук виновността не е в мен. Аз очевидно съм изразил волята си за излизане от тези компании “, съобщи Румен Томов, някогашен кмет на Благоевград.

И по този начин, Благоевград е изправен пред нови избори.

„ Община Благоевград ще създаде нови избори за общински кмет. Г-н инж. Румен Томов по силата на това решение не може да извършва повече своите компетенции като кмет “, сподели Мартин Бусаров, ръководител на ОИК- Благоевград.

Следва избор на краткотраен кмет, само че това ще стане след дни.

„ Реално в този момент се получава един вакуум, само че мисля, че една седмица не е проблем. Ние чакаме година и половина да се случат нещата, в този момент за една седмица няма драма да се изчака “, разяснява Андон Тодоров, ръководител на ОБС- Благоевград.

А идващият кмет, който ще ръководи и общината за интервал от две години, ще бъде определен най- рано в края на юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР