Благоевград. На 99 % е приключила реализацията на проекта за

...
Благоевград. На 99 % е приключила реализацията на проекта за
Коментари Харесай

Благоевград: На 99 % е приключила реализацията на проекта за обновяване на сградите на ОДМВР и Първо районно управление на МВР

Благоевград. На 99 % е завършила реализацията на плана за възобновяване на постройките на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в Благоевград. Това стана ясно по време на провела се заключителна конференция по план „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на достъп на хора с увреждания и изцяло възобновяване на фасадите на постройките на ОДМВР – Благоевград и Първо полицейско ръководство – Благоевград “, който се осъществя по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . На събитието участваха комисар Димитър Кръстев, заместник-директор на ОДМВР – Благоевград; инж. Ангел Даилов, началник на проекта; Мария Грозданова, шеф на дирекция „ Европейски планове и стратегии “ в Община Благоевград; Силвия Михайлова, правист на плана, членове на плана, представители на Община Благоевград и жители. Инж. Даилов показа пред присъстващите дейностите, които са били осъществени като сподели, че планът е почнал преди 18 месеца, а крайната дата за приключването му е 3 октомври 2018 година.
„ От 27 август 2018 година имаме уверение за въвеждане в употреба от ДНСК на постройките на ОДМВР и 1-во Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в Благоевград “, уточни инж. Ангел Даилов, началник на плана, който се осъществя по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин. По думите му планът е включвал следните действия: Изпълнение на инженеринг, включващ планиране и авторски контрол, както и строително-монтажни работи; осъществяване на проекта; осъществяване на гласност и бистрота. „ Към момента можем да кажем, че всичко което прави е завършило на 99 % “, сподели още инж. Даилов. Той означи, че в границите на плана са били осъществени и редица строително-монтажни действия. „ Беше сменена покривната структура, бяха въведени ограничения за енергийна успеваемост, включващи изработка на топлоизолация на фасадите на постройката, замяна на дограма, енергоспестяващо осветяване, обезпечи се достъп за хора с увреждания до постройките на ОДМВР – Благоевград и 1-во Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. Направи се и газификация “, акцентира инж. Даилов. Той означи, че всичко това е въведено от органите на ДНСК с уверение за прилагане. Към сегашния миг се прави ОДИТ на обекта, като задачата на Община Благоевград е да изиска средствата по плана да ѝ бъдат верефицирани от ръководещия програмата орган.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР