Благоевград. Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пристигна

...
Благоевград. Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пристигна
Коментари Харесай

Министър Бисер Петков: Поздравявам кмета д-р Атанас Камбитов за качественото управление на социалните услуги в Благоевград

Благоевград. Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков дойде в Благоевград, с цел да се увери в качеството на предоставяните обществени услуги на локално равнище. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Той, дружно с кмета доктор Атанас Камбитов, изпълнителния шеф на Агенцията за обществено подкрепяне Румяна Петкова и Виктория Харалампиева, вр. и. д. на РД „ Социално подкрепяне в Благоевград “, посетиха Център за настаняване от фамилен вид в квартал „ Струмско “. Непосредствено по-късно беше извършена и работна среща в кабинета на кмета, на която участва и регионалният шеф Бисер Михайлов.
Министър Петков оцени високо работата на Община Благоевград, в лицето на доктор Камбитов, в посока развиване и реализиране на резистентност в обществената сфера.
„ Лично се убедих в грижата, която чиновниците на услугата поставят за хората в затруднено състояние. Поздравявам кмета за качественото ръководство на обществените услуги в Благоевград. Политиката на Общината е доста обществена. Благодаря на кмета, че към средствата, които страната отпуска за делегирани държавни действия, Общината добавя и с такива от Бюджета, за обезпечаване на резистентност “, разяснява Бисер Петков.
По време на срещата в Благоевград бе коментирана и тематиката за възнагражденията на обществените чиновници. Кметът Камбитов акцентира, че за нелекия труд, те заслужават съответно възнаграждение.
„ Трудът на обществените служащи е доста виновен. Именно по тази причина се постанова Общините, включително и Община Благоевград, да дофинансират тези действия. Заплащането би трябвало да е съответно, тъй като изискванията са доста тежки, а част от потребителите са с доста характерни потребности “, акцентира доктор Камбитов.
В рамките на визитата на обществения министър беше коментирано и построяването на обществените жилища в IV микрорайон, бяха наранени и тематики, свързани с план „ Работа, който се финансира по Програма „ Развитие на човешките запаси “. В постройката на Община Благоевград бе извършена и среща със обществените структури на регионално равнище, на която участва и зам.-кметът по просвета и филантропични действия Христина Шопова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР