Благоевград. Кръстът над Благоевград бе осветен в най-различни цветове, за

...
Благоевград. Кръстът над Благоевград бе осветен в най-различни цветове, за
Коментари Харесай

Благоевград: Кръстът над града бе осветен в най-различни цветове, за да възвести Възкресението Христово

Благоевград. Кръстът над Благоевград бе осветлен в най-различни цветове, с цел да възвести Възкресението Христово, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . В среднощ, 33-метровият християнския знак над регионалния център бе огрян в разнообразни цветове, а към него се разпърснаха лъчи. Красивата картина можеше да бъде забелязана от всяка точка на Благоевград, с помощта на техника, ситуирана в основата на мемориала „ Памет и религия ”. Освен неповторимата светлина стратегия, Община Благоевград се бе погрижила и за това всички хора в града да могат да чуят Светата литургия, която бе отслужена от свещенник от храм „ Въведение Богородично “, посредством специфична аудио система. В празничната нощ стотици поданици и посетители на града посетиха църквата.
Преди среднощ в града се организира и шествие, което мина през централна градска част и стигна до църквата, намираща се във възрожденския квартал " Вароша ".
В Симитли, християните също посрещнаха Възкресението, като от 23:00 до 24:00 часа се състоя Тържествена работа „ Възкресение Христово ”, съчетана с лития – циркулиране на града от свещеници и миряни със запалени свещи за празника. Отбелязването на Великденските празници бе придружено и със служби в останалите църкви на територията на Област Благоевград.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР