Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в

...
Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов пожела успех състезателя, който ще представи общината на Световни летни игри на Спешъл Олимпикс

Благоевград. Кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов посрещна в кабинета си Валери Маринов, който ще показа Благоевград в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс за хора с интелектуални усложнения. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . При визитата, градоначалникът подари на Валери състезателен екип, маратонки, националния байрак и байрак с тотема на Община Благоевград. „ Като се качиш на стълбичката, на първото място, когато пуснат химна, гордо развей знамето, с цел да се знае от къде си “, сподели кметът Камбитов.
Емил Иванов, представител на Спешъл Олимпикс връчи плакет „ Годишна премия за повсеместен принос за разширението на достъпа до спорта “, присъден на Община Благоевград за 2018 година, Кметът доктор Камбитов благодари и изрази възхищението си от работата и напъните на Спешъл Олимпикс. Той добави още, че постоянно може да разчитат на община Благоевград.
Валери Маринов от Защитено жилище за лица с умствена назадничавост ”Струма ”- Благоевград ще вземе присъединяване в Световното с тима по Боче.
Игрите ще се проведат в интервала 08 – 21 март 2019 година в Абу Даби (Обединени Арабски Емирства).
Националната делегация за Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби 2019 се състои от 7 тима по обособените спортове и общо 18 спортиста с интелектуални усложнения от 10 български общини.
Очаква се да се включат повече от 7000 състезатели с интелектуални усложнения от 177 страни в 27 спорта, 2600 треньора, 20000 доброволци и над 500 000 публични лица, фамилии, другари, фенове и публицисти от целия свят.
Община Благоевград имаше представител на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс през 2015г. в Лос Анджелис.
Катя Сейменска от Защитено жилище за лица с умствена назадничавост беше включена в тима по лека атлетика. Тя се завърна от Олимпиадата с един бронзов орден, едно четвърто и едно пето място.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР