Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът

...
Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов направи първа копка на нова сграда в Професионалната гимназия

Благоевград. Кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов и шефът на образователното заведение Антон Драгоев направиха първа копка на триетажна сграда по план „ Инвестиции за възстановяване качеството на просветителната среда в Благоевградската професионална гимназия “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . На церемонията участваха още заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева, Христина Шопова, представители на институции, възпитаници и жители.
„ Това е следващият план, който община Благоевград осъществя по Оперативна програма „ Региони в напредък 2014- 2020 “. Проектът е на стойност към 1 400 000 лева Това е надграждане на постигнатото до този момент- санирахме постройката, покривът е нов, като в самият план е включено и газифициране на постройката, с което целим да осигурим удобни условия и за учители, и за възпитаници. Вярвам, че професионалното образование възвърне своите позициите. С оглед на ситуацията, от персонален опит мога да кажа, като началник, че ние търсим най- доста хора с техническо обучение и по този начин е на всички места “, сподели доктор Камбитов при откриването. Той напомни, че планът се извършва по предпочитана Ос 3, а по Ос 1 стартира осъществяването на действия по Трето главно учебно заведение „ Димитър Талев “, Пето СУ „ Георги Измирлиев “, в НХГ „ Св. св. Кирил и Методий “ стартира създаване на физкултурен салон. „ Община Благоевград малко по малко върви към възстановяване на просветителната инфраструктура “, добави доктор Камбитов и пожела на изпълнителите да се оправят в период, а на учениците- една сполучлива година.
От своя страна шефът на Благоевградска професионална гимназия Антон Драгоев благодари на кмета доктор Атанас Камбитов.
С реализирането на план „ Инвестиции в възстановяване качеството на просветителната среда в Благоевградска професионална гимназия “ учениците ще имат достъп до осъвременена материална база със профилирани кабинети, лаборатории, напълно оборудван физкултурен салон. Работилницата по „ Автомобилна мехатроника “ ще бъде оборудвана с професионални машини и диагностични уреди, които са от изключителна нужда за практическата подготовка на гимназистите и реализацията им на пазара на труда. Кметът Камбитов съобщи, че в Инвестиционната стратегия за идната година ще бъде заложено възобновяване на спортната площадка в образователното заведение.
Възможностите за образование, които ще даде учебната база, ще привлекат нови възпитаници, ще основат по-добра работна среда и ще изведат Благоевградска професионална гимназия измежду водещите гимназии в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР