Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в

...
Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в
Коментари Харесай

Община Благоевград: Кметът Атанас Камбитов взе участие в среща за представяне на резултатите и предстоящите мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по ОП “Региони в растеж”

Благоевград. Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов взе присъединяване в среща, по време на която бяха показани постигнатите резултати и идните ограничения за поддръжка на просветителната инфраструктура по Оперативна стратегия “Региони в напредък ” 2014-2020 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Форумът, който се организира в Гранитна зала в постройката на Министерски съвет, бе воден от министър-председателя Бойко Борисов, като участваха още министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на спорта Красен Кралев, зам.-кметът по европейски планове и стратегии на Благоевград Зорница Кралева, кметове на общини, представители на образователни заведения и синдикати.
По време на срещата, министър-председателят Бойко Борисов регистрира съществени резултати по отношение на възстановяване на инфраструктурата в страната и акцентира значимостта на европейската взаимност към работата на държавното управление и общините.
За сполучлив образец, в посока построяването на спортната инфраструктура в образователните заведения, министър председателят Борисов уточни издигнатият плувен Басейн в VIII СУ – Благоевград. Той прикани градивната активност да продължи.
Само преди дни кметът на Благоевград доктор Камбитов направи първа копка по план “Инвестиции в възстановяване качеството на просветителната среда в Благоевградска професионална гимназия ”, по предпочитана ос 3. Проектът планува разширение и рационализация на материалната база на гимназията, посредством създаване на триетажна пристройка, предопределена за основаване на профилирани кабинети, работилници, лаборатории и физкултурен салон. С цел обезпечаване на условия за по-добро практическо образование на гимназистите, напълно ще се оборудват новоизградените физкултурен салон и работилница по компетентност “Автомобилна мехатроника ”.
Освен това Община Благоевград има импортирано планово предложение „ Обновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в Благоевград “ по предпочитана ос 1. Проектът включва общо четири обекта, а точно р Национална филантропична гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “, трето главно учебно заведение „ Димитър Талев “, Пето приблизително учебно заведение „ Георги Измирлиев “ и Детска градина № 8 „ Вечерница “.
Общините в България имат разпределени 624 млн. лева за развиване на просветителната инфраструктура по Оперативна програма " Региони в напредък “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР