Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри първо редовно

...
Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри първо редовно
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов откри първо заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия в общината

Благоевград. Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов откри първо постоянно съвещание на Общински съвет за понижаване на риска от бедствия и повреди. В него присъединяване взеха още инж. Емилия Тунева, заместник-кмет по строителство и сигурност, Любен Терзийски – основен експерт ОМП, представители на институции и компании на територията на общината, които имат отношение към предварителната защита на бедствия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . В рамките на срещата бяха разисквани главните функционалности на Общинския съвет за понижаване на риска от бедствия.
Съветът е непрекъснато настоящ орган към кмета на общината за подкрепяне осъществяването на дейностите за предварителна защита на рисковете при бедствия. Той се ръководи и съставлява от кмета на общината. В състава му влизат заместник-кметовете и основният проектант на общината, ръководителят на Общински съвет, кметовете и кметските наместници, ръководители на структурите за незабавно реагиране, юридически лица, в това число юридически лица с нестопанска цел и други, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.
Задълженията на Съвета са да създава и координира осъществяването на Общинската стратегия за понижаване на риска от бедствия; да създава, преглежда и актуализира Общинския проект за отбрана при бедствия; да прави обзор и изготвя годишен отчет до Съвета за положението на отбраната при бедствия на територията на общината. Информацията за активността на Съвета ще се разгласява на електронната страница на общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР