Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе официален гост

...
Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе официален гост
Коментари Харесай

Зам. главния прокурор Иван Гешев и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бяха сред официалните гости на церемонията по дипломиране на абсолвентите от ПИФ при ЮЗУ

Благоевград. Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов бе формален посетител на церемонията по дипломиране на абитуриентите от Правно-исторически факултет при ЮЗУ „ Неофит Рилски “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Д-р Камбитов поздрави възпитаниците на висшето образователно заведение, техните преподаватели и родители. „ Вълнувам се съвсем колкото Вас. Връщам се години обратно. Дипломирането е доста значим стадий от живота на човек. Много значимо ходило от житейската стълбица. Пожелавам Ви да не бъде просто ходило, а трамплин към върха. Казват, че до върха се стига, в случай че пълзиш или летиш. Аз не съм последовател на това изказване, считам, че върхът би трябвало да бъде изкачен с старания, труд и с воля. По пътя за върха опознаваш планината, когато се обърнеш обратно виждаш и пътя, който си извървял и стъпките, които си оставил. Пожелавам Ви всеки от Вас да изкачи своя връх. Поздравявам преподавателите за високото равнище на обучение. Вие, дружно с Вашите студенти вършиме, тъй че университетът да бъде образец, пример за качествено висше учебно заведение “, сподели в част от словото си кметът Камбитов.
Сред формалните лица бе още и заместител на основния прокурор при ВКП Иван Гешев, който връчи дипломи на отличниците на випуска и поздрави, всички абитуриенти. „ Вие сте хората, които би трябвало да завоюват борби, които моето потомство не съумя, да измененията неща, които моето потомство не съумя. Сигурен съм, че с вашия възторг, ще извършите нашата страна още по-добро място за живеене “, сподели Иван Гешев. „ В тази динамична среда, в която живеем, е належащо всеки ден да продължите да се образовате. Това, че през днешния ден получавате тапия, не значи, че би трябвало да спрете дотук “, сподели доцент доктор Борислав Юруков, ректор на ЮЗУ.
Деканът на Правно-историческия факултет доцент доктор Габриела Белова също поздрави и изпрати Випуск 2019. „ Този ден е празничен за всеки един от Вас, тъй като получавате справедливо самопризнание за Вашия труд. Споделям гордостта Ви от постигнатото и насладата ви от вероятностите, които се откриват пред Вас “, сподели проф. доктор Белова.
На церемонията участваха още Катя Белова, ръководител на Окръжен съд Благоевград, комисар Кръстев, зам.-директор на ОДМВР - Благоевград, Атанас Бръндев, шеф на дирекция Национална сигурност – Благоевград, представители на локалната власт, на съда, прокуратурата, културни и просветителни институции, родственици и близки на абитуриентите.
Студенти от 7 специалности - „ Право ”, „ Публична администрация ”, „ Връзки с обществеността ”, „ Международни връзки, ” „ Европеистика ”, „ Национална сигурност “ и „ История ”, приключиха сполучливо през днешния ден и станаха мотив за горделивост на своите преподаватели и близки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР