Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов направи първа копка на обект

...
Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов направи първа копка на обект
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов направи първа копка на обект по проект „Благоустрояване на градската среда“

Благоевград. Кметът доктор Атанас Камбитов направи първа копка на обект по план „ Благоустрояване на градската среда “, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пирин . Камбитов беше съпроводен от ученичката Мариела Латинова, която през днешния ден извършва функционалността „ Кмет на Благоевград “ в границите на самодейността „ Мениджър за един ден “. Обектът е за „ Обновяване и облагородяване на площад „ Георги Измирлиев – Македончето “, реорганизация на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветяване в централна градска част сред постройките на Общинска администрация – Благоевград, Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “, Регионална здравна ревизия, постройката на Американски университет в България и хотел „ Ален мак “. По време на формалната гала, кметът доктор Атанас Камбитов съобщи, че в случай че се върнем 20 дни обратно ще забележим, че това е третият или четвъртият обект, на който се прави първа копка. „ Това значи, че доста добре се движим и то по график в осъществяване на програмата „ Региони в напредък “. Този план е със 100% външно финансиране или казано по-просто, Община Благоевград не финансира със лични средства. Колкото до самия план, не желая да се стряскате от мащабите на машите, която през днешния ден сме разположили на площада, тя е просто за почит. Истината е, че дейностите ще бъдат доста щадящи “, сподели още кметът доктор Атанас Камбитов. Той добави, че образът на площад „ Георги Измирлиев – Македончето “ ще се резервира в този му тип, тъй като това е един от знаците на Благоевград.
На церемонията участваха още заместник-областният шеф на Благоевград Антоанета Янчева, заместник-кметовете на община Благоевград, общински съветници, представители на медиите и жители.
Обектът е в границите на план „ Благоустрояване на градската среда “, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “ ‎2014-2020 година Чрез реализацията на обекта ще бъде основана налична, безвредна и уютна градска среда. Обектът е на стойност ‎5 462 423.98 лева
Проектът включва още – благоустрояване на ул. „ Марица ” в сектора от бул. „ Св. Димитър Солунски ” до ул. „ Иван Михайлов “; създаване на велосипедна алея, свързваща бул. „ Св. Димитър Солунски ” с ул. „ Даме Груев ”, бул. „ Васил Левски ”, бул. „ Св. св. Кирил и Методий ” – до хотел „ Ален мак ” и от ул. „ Марица ” до ул. „ Иван Михайлов “; Благоустрояване на IV-ти микрорайон в Благоевград, в това число рехабилитация и реорганизация на улици, енергоспестяващо улично осветяване и озеленяване в региона на ул. „ Ветрен ” до ЮЗУ „ Неофит Рилски ”. Благоустроени ще бъдат шест улици, които са на земна основа (без настилка и без тротоари), а точно: ул. „ Ветрен ”, ул. „ Роден край ”, ул. „ Черно море ”, ул. „ Съединение ”, ул. „ Независимост ” и ул. „ Руен ”.
Общата стойност на целия план, дружно със личния принос на Община Благоевград, европейското и националното съфинансиране, възлиза на ‎13 177 504.12 лева
Преди формалната гала „ Първа копка “, инж. Емилия Тунева, заместник-кмет на Община Благоевград по строителство и сигурност и началник на плана направи къса презентация, в която разказа какво тъкмо действия ще бъдат осъществени в рамките му.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР