Благоевград. Изложба, посветена на 120 години от създаването на IV

...
Благоевград. Изложба, посветена на 120 години от създаването на IV
Коментари Харесай

Благоевград: Изложба, посветена на 120 години от създаването на IV ОУ „Димчо Дебелянов“, бе открита в сградата на Общината

Благоевград. Изложба, отдадена на 120 години от основаването на IV ОУ „ Димчо Дебелянов “ и 130 години от рождението на неговия патрон, бе открита във фойето на Община Благоевград, оповестиха от пресцентъра на Общината . Експозицията показва 18 постерни табла, които следват три идейно-изобразителни линии - достижения и действия, националната история с отражението на събития в живота на учебното заведение и третата е детството- образа на дребния възпитаник в началните класове от края на 19 век до актуалната образователна година. В експозицията са включени документи и фотографии, както и летописна книга. За реализирането на изложбата принос имат Веска Анастасова и Вера Начева, които подаряват снимки от персонален списък.
Четвърто главно учебно заведение „ Димчо Дебелянов ” - Благоевград, е учебно заведение с дългогодишна история. То е основано преди 120 години от група възрожденци с безсънен дух, които стават и първите учители в него.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР