Благоевград. Изграждането на подлез при кв. Грамада“ в Благоевград ще

...
Благоевград. Изграждането на подлез при кв. Грамада“ в Благоевград ще
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Изграждането на подлез при кв. „Грамада“ ще реши един дългогодишен проблем за жителите му

Благоевград. Изграждането на подлез при кв. „ Грамада “ в Благоевград ще реши един дълготраен проблем за жителите му. Това сподели кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов по време на първата копка на обекта, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . По думите му дълги години прекосяването на жп линията, която е сред квартал „ Грамада “ и останалата част на Благоевград, е създавало редица рискове, свързани с живота и здравето на хората. „ Този проблем датира откогато съществува жп линията, т.е. може би от преди 50 – 60 години, а даже и повече. С построяването на подлеза от една страна решаваме казуса с трафика, а от друга – осигуряваме сигурност и сигурност на придвижването. Ако се върнем в годините обратно може да забележим, че тук са станали десетки произшествия, някои от които с тежък край. Съоръжението е доста комплицирано като техническо осъществяване “, уточни още доктор Атанас Камбитов.
Той посочи, че подлезът ще се построи в границите на план „ Интегриран градски превоз на Благоевград “, по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 ”, предпочитана ос 1 по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година „ Този план включва още построяването на електронна система за управление на придвижването. Ще има 80 табла, които ще демонстрират по какъв начин се движи градския превоз, след какъв брой време идва и по този начин нататък “, акцентира доктор Камбитов. Той пожела на изпълнителите лека работа и изрече специфични благодарности към екипът на Община Благоевград, подготвил плана, тъй като съгласно него те са минали един много тежък път, с цел да се стигне до първата копка на подлеза при квартал „ Грамада “.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР