Благоевград. Имаме идея за създаването на общинско училище в парк

...
Благоевград. Имаме идея за създаването на общинско училище в парк
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Д-р Атанас Камбитов, кандидат за кмет на Благоевград: Имаме идея за създаването на общинско училище в парк „Македония” за обучаване на кадри за IT сектора

Благоевград. Имаме концепция за основаването на общинско учебно заведение в парк „ Македония ” за обучаване на фрагменти за IT бранша. Това сподели претендентът за кмет на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ по време на кръгла маса, обвързвана с развиването на града и дребните обитаеми места, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Пирин . По думите му в него ще могат да се образоват освен деца, само че и възрасjни, като учителите и цялостната активност ще се финансират от Община Благоевград. Д-р Камбитов уточни, че се обмисля учебното заведение да бъде позиционирано в една от постройките на парка. Атанас Камбитов разяснява също, че е доста наясно с всички проблеми, свързани с Община Благоевград, които съществуват през последните 8 години. Той акцентира, че се стремят да вземат решение всички един по един. „ Четири са професионалните гимназии в Благоевград, останалите са филантропични. Нашата съществена цел е да подкрепяме учебните управления, които да притеглят повече възпитаници в професионалните образователни заведения, давайки им вероятност за бъдещо развиване. Особено значимо е да подобряваме материалната база, по тази причина работим интензивно в тази посока. Всички учебни заведения в Благоевград са осъвременени, обезпечили сме и съвременна техника, която да бъде употребена в процеса на образование ”, посочи доктор Камбитов. Той означи, че е изключително значимо учебните заведения да работя в посока разширение на контактите си с бизнеса, с цел да може да се обезпечи реализация за учениците, още откакто завършат междинното си обучение.
Д-р Камбитов обърна внимание и на проблемите във висшето обучение, като разяснява, че би трябвало да се намерения за законова смяна, която да разреши на бизнеса да обезпечава стипендии за учениците, които след това би назначил на работа. Кандидатът за кмет на Община Благоевград сподели още, че икономическата конюнктура в Благоевград е добра, като той и екипът му са съумели да привлекат 311 млн. лева вложения.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР