Благоевград има огромен потенциал да постигне икономическо развитие с кмет

...
Благоевград има огромен потенциал да постигне икономическо развитие с кмет
Коментари Харесай

Кирил Петков: С кмет като Методи Байкушев Благоевград има огромен потенциал за икономическо развитие

Благоевград има голям капацитет да реализира икономическо развиване с кмет като Методи Байкушев. Аз имам вяра, че след 4 години, градовете, които са ръководени без корупция от можещи хора като Методи, ще са постигнали доста в развиването си. Това сподели съпредседателят на партия „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, който взе участие в проведена от кандидат-кмета полемика „ Образование и бизнес “.

„ Образованието ще бъде абсолютният фокус на кметската администрация по време на моя мандат. Връзката сред бизнес и обучение е единственият път за икономическо развиване и бъдеще на Благоевград. “ Това съобщи претендентът за кмет Методи Байкушев. Той добави, че общината ще поеме водачеството и отговорността образованието на децата на Благоевград да се развива в крайник със актуалните трендове, ще бъде направена и изпълнявана общинска Стратегия за развиване на образованието.

„ Бизнесът разчита на квалифицираните фрагменти. Моят ангажимент е към качеството на образованието и всекидневен, деен и логичен разговор с образованието и бизнеса “, сподели още Байкушев. И добави, че ще работи дружно с бизнеса, университетите и гимназиите, ще бъде мотор на процеса по основаване на действителен развъдник за бизнес развиване, който да подтиква приключилите ЮЗУ и АУБГ да започват своите компании в Благоевград. „ Ще работим интензивно заефективно партньорство сред бизнеса и учебните заведения – АУБГ, ЮЗУ и гимназиите, с цел да се основат нужните специалности и за привличане на преподаватели в тях. Ще възстановимкачеството и атрактивността на професионалното образование ", безапелационен бе Методи Байкушев.

Визията му включва още въвеждане на дуално образование в гимназиите (уча и работя), включване на STEM обучение, обвързано с образованието в университетите в Благоевград – ЮЗУ и АУБГ, както и основаване на гимназиален клъстер за високи технологии – междуучилищна стратегия за развиване, взаимна работа и състезателност.

По думите му всичко това е належащо и изцяло изпълнимо от общината, благодарение на РУО, бизнеса и гражданските организации, както и посредством интернационалните фондове, които финансират планове в региона на образованието.

И добави, че вратата на кмета ще бъде отворена и за шефовете на просветителните институции, и за ангажираните преподаватели, за проблемите на образованието, както и за положителните им хрумвания.

„ Истинската сигурност на всеки човек идва от чувството, че може да се оправи самичък с провокациите на живота. Истинската убеденост идва от личните качества, от знанията и уменията, които има. Ние желаеме това, да дадем опция на нашите деца и да ги мотивираме да открият своето предопределение и да получат нужните им познания, с цел да го осъществят. Нашите деца би трябвало да израснат като пълноценни членове на обществото, конкурентни на трудовия пазар. Те порастват в този момент и ние би трябвало да им дадем най-хубавото обучение и най-хубавата учебна среда. “ сподели Методи Байкушев.

В полемиката се включиха преподаватели от двата университета и междинните учебни заведения, както и представители на бизнеса.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР