Благоевград. Граждански диалог под мотото Европа в нашия дом“ на

...
Благоевград. Граждански диалог под мотото Европа в нашия дом“ на
Коментари Харесай

Благоевград: Над 100 млн. лв. са инвестирани в областта по ОП „Региони в растеж“

Благоевград. Граждански разговор под мотото " Европа в нашия дом “ на тематика районно развиване се състоя в Благоевград при извънредно огромен интерес. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В него взеха присъединяване министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов, националният представител и регионален координатор на ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и регионалният шеф Бисер Михайлов. Сред гостите на събитието бяха и депутатите от ГЕРБ Георги Динев, Стефан Апостолов, Александър Мацурев и доктор Емил Тончев.
„ Област Благоевград се състои от 14 общини, всяка от които е с друг профил, само че без инфраструктура няма вложения и не се прави бизнес “, сподели през днешния ден по време на откриването на гражданския разговор Даниела Савеклиева „ Хората желаят автомагистрали, пътища, ВиК-мрежи и така нататък, с цел да може да се случи всичко ”, означи тя. Даниела Савеклиева уточни, че задачата на гражданския разговор „ Европа в нашия дом ” е да се чуе гласът и мнението на всички. Според нея би трябвало да си дадем сметка какъв брой значимо в действителност е участието ни в Европейският съюз и то в навечерието на европейските избори.
„ Изключително ми е прелестно да бъда хазаин на следващата среща-граждански разговор „ Европа в нашия дом “, с цел да можем да дискутираме другите секторни политики. Всички политики са равни, само че районната политика е една от най-важните на национално и локално равнище “. Това съобщи домакинът на събитието доктор Атанас Камбитов. Той добави, че значимите тематики за района са няколко – Автомагистрала „ Струма “, Оперативна програма „ Региони в напредък “ и бъдещата кохезионна политика.
„ Държим да се финансира в базова инфраструктура. Нашите поданици по този метод правят оценка смисъла от участието на България в Европейския съюз. Нашият глас ще бъде чут, тъй като гласът на Екологичен потенциал е до мен. Сигурен съм, че той ще отбрани нашите ползи “, сподели в умозаключение Камбитов, визирайки евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.
От своя страна членът на Европейския парламент Андрей Новаков сподели, че за него това е следващият цивилен разговор по тематиката за районно развиване, само че е първият в неговия град и по тази причина събитието е по-специално за него. Той показа още, че помни по какъв начин е изглеждал Благоевград 2007 година, 2009 година, 2010 година и по какъв начин наподобява Благоевград в този момент.
„ Зад всички оперативни стратегии, знаци и предпочитани оси стоят хора. Целта на средствата е да създадат живота на хората по-добър. Важно е да се означи, че средствата за България ще се усилят. “, сподели още Андрей Новаков. Той показа, че средствата от европейските фондове няма да спрат след 2020 година.
„ Битува едно мнение, че има така наречен чисти платци и чисти бенефициенти, само че това не е правилно. От кохезионната политика печелят всички “, сподели още евродепутатът Андрей Новаков.
„ Европейската взаимност можем да забележим на всички места към нас с помощта на общинските администрации. Това е един мощен инструмент за районно развиване и ние можем да осъществяваме нашите огромни инфраструктурни планове “, сподели по време на срещата министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. „ Община Благоевград е първенец в осъществени вложения по Националната стратегия за енергийна успеваемост. И тези вложения към този момент се усещат от жителите посредством понижените сметки за отопление и променения образ на цели квартали “, сподели още тя.
Министър Аврамова добави, че можем да забележим европейската взаимност на всички места към нас с помощта на кметовете и общинските администрации, които поставят големи старания и това води до възстановяване на просветителната и обществената инфраструктура, а също и градската среда. „ Над 103 млн. лева са вложени в област Благоевград и има 44 подписани контракта по стратегия „ Региони в напредък “, сподели в умозаключение министър Аврамова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР