Благоевград. Фото-документална изложба Да послужа народу си…. Дарителство за образование

...
Благоевград. Фото-документална изложба Да послужа народу си…. Дарителство за образование
Коментари Харесай

Благоевград: Изложба “Да послужа народу си…. Дарителство за образование – традиция и съвременност” бе открита в сградата на Общината

Благоевград. Фото-документална галерия „ Да послужа народу си…. Дарителство за обучение – традиция и актуалност ” бе открита публично във фоайето на Община Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Експозицията бе показана от Симона Митова началник-отдел „ Образование “, която поздрави участниците и приветства гостите от името на кмета на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов. Проф. д. с. н. Валентина Михайлова и гл. ас. доктор Петър Първанов, които са част от екипа на плана, благодариха за съдействието и отличното взаимоотношение по реализирането на тази галерия и за предоставената опция тя да бъде експонирана в постройката на Общината.
Изложбата показва във фотографии, документи и текстове богатата традиция на дарителство за българското обучение. Материалите са непознати и са издирени от огромните български архивохранилища, библиотеки и остарели периодически издания.
Изложбата е готова в границите на осъществяването на теоретичен план на тематика „ Култура на дарителство в областта на образованието: обществени, институционални и личностни измерения ”, финансиран от Фонд „ Научни проучвания “. Интердисциплинарният темперамент на плана дава опция в изложбата да бъдат показани както историческите измерения на дарителството, по този начин и негови модерни прояви. В 24 табла оживяват ликовете на почтени, само че забравени българи, дали своя принос за просперитета и просветното издигане на нацията. Изложбата може да бъде прегледана до 20 октомври.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР