Благоевград. Две паралелки от 6-и и 7-и клас от Второ

...
Благоевград. Две паралелки от 6-и и 7-и клас от Второ
Коментари Харесай

Благоевград: Две паралелки от 6-и и 7-и клас от Второ основно училище „Димитър Благоев“ се включиха в инициативата „Аз съм българче“

Благоевград. Две паралелки от 6-и и 7-и клас от Второ главно учебно заведение „ Димитър Благоев “ се включиха в самодейността „ Аз съм българче “ в Благоевград. Това сподели за Радио „ Фокус “ - Пирин Светла Борисова, преподавател в образователното заведение. „ „ Аз съм българче “ е самодейност на Академика БГ, която започва преди 8 години. Тогава беше под патронажа на президента на Република България. Тази самодейност беше проведена във Второ главно учебно заведение „ Димитър Благоев “ от госпожа Вера Георгиева, която е старши начален преподавател. Тя се включи в самодейността с голямо наслаждение и оттогава до през днешния ден всяка година се включват наши възпитаници. Не се постанова кой знае каква подготовка, тъй като по-голямата част от децата знаят това емблематично стихотворение още от детската градина. По-скоро протича някакъв учредителен развой няколко дни преди самия ден “, уточни Борисова. Тя посочи, че няколко години поред вземат участие едни и същи деца, тъй като когато преминат в пети клас, надлежно до седми клас се приобщават към тази концепция.
Целта на самодейността по време на Международния ден на детето е децата от цялата страна и по света да почувстват своята обща национална принадлежност. Проявата способства за поддържането на българско национално съзнание и за почитание към родния език.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР