Благоевград. До късно снощи се играха елиминационните футболни срещи от

...
Благоевград. До късно снощи се играха елиминационните футболни срещи от
Коментари Харесай

Благоевград: В града ще се играят финалите от V Международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград“

Благоевград. До късно нощес се играха елиминационните футболни срещи от V Международен детски футболен шампионат „ Купите на община Благоевград “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград. Малките гении играха на терените в село Рилци и на градския стадион „ Христо Ботев “. Футболистите и в двете възрастови групи демонстрираха забележителни техники и умения в боравенето с топката. Те играха самоотвержено и дадоха всичко от себе си с цел да доближат до победа. В някои от дуелите борбеността и оспорваната игра докара до равенства в постоянното време, което пък зарадва публиката, защото по правилник след реми следват дузпи.
Резултатите от елиминационния кръг набор 2004 са: ФК „ Апоел “ - ПФК „ Славия “ 1:1 в постоянното време, след осъществявания на дузпи 4:3 и с общ резултат 5:3 Апоел сграбчи успеха.
ПФК „ Левски “ и ФК „ Цървена звезда “ също приключиха реми 0:0. В реализирането на голове от бялата точка Левски бе по-добрият тим и завоюва с 5:4 гола. ОФК „ Пирин “ изгубиха с 4 на 1 от ФА „ ДИТ “, а АКС „ Войводина “ надделя ГНК „ Динамо Загреб “ с 3 на 1гола.
В другата елиминационна група набор 2003 Левски надделя Славия с 1:0. Футболистите на ФК „ Тампа Брашов “ изгубиха от ФА „ ДИТ “ с 1:2. Тук също не липсваха осъществявания от бялата точка. Отборите на Левски и „ Войводина “ не съумяха да излъчат победител в постоянното време, приключиха 0:0. В последвалите изстрели от бялата точка сините изгубиха с 5:6 гола. Тимовете на „ Динамо “ Загреб и „ Цървена звезда “ приключиха 2:2 в постоянното време, а след осъществяванията на дузпи, футболистите на клуба от Белград завоюва с 6:5 гола.
Финалните дуели, които се играят през днешния ден, ще са на терените в село Рилци и на стадион „ Христо Ботев “.
На стадионите в с. Рилци от 09:00 часа ще играят ПФК „ Славия “ - ФК „ Тампа Брашов “, набор 2003, те ще спорят за 7-8 място. От 10:30 часа за 5-6 място, също набор 2003, един против различен се изправят ОФК „ Пирин “ и ФА „ ДИТ “.
Ето по какъв начин ще играят останалите финалисти на стадион „ Христо Ботев “ набор 2004. От 09:00 часа ПФК „ Славия “ - ОФК „ Пирин “ за 7-8 място. От 10:30 часа ФА „ ДИТ “ - ФК „ Апоел “ за 5-6 място. От 16:00 часа излизат ФК „ Цървена звезда “ - ГНК „ Динамо Загреб “ за 3-4 място. В 19:00 часа ще стартира финалната среща сред ПФК „ Левски “ и АКС „ Войводина “.
Другите финални срещи на родените през 2003 година също са на стадион „ Христо Ботев “. А те са сред тимовете на ПФК „ Левски “ - ГНК „ Динамо Загреб “, които ще играят за 3-4 място от 17:30 часа. За 1 и 2 място един против различен се изправят съставите на АКС „ Войводина “ и ФК „ Цървена звезда “.
След изиграването на последния заключителен мач ще бъде формалното закриване на влиятелния футболен шампионат. То ще стартира в 22:00 часа. На него ще бъдат връчени купите и медалите на спечелилите. Домакините от Община Благоевград са планували редица награди за отличилите се футболисти, избрани от специфична комисия и посредством даден избор под формата на анкета от феновете.
Международният детски футболен шампионат „ Купите на Община Благоевград “ се организира за пета поредна година. Той е в памет на именития вратар на “Пирин ” – Христо Христов – Бараката. В тазгодишното лъчение на влиятелното състезание, което е и юбилейно, присъединяване взеха млади футболисти от 5 страни.
Турнирът „ Купите на Община Благоевград “ се организира под егидата на кмета на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов и е следващото доказателство за целенасочената му политика за развиването на спорта и насърчаването му измежду младежта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР