Благоевград. Деца от Благоевград ще пекат рождествени хлебчета в Градска

...
Благоевград. Деца от Благоевград ще пекат рождествени хлебчета в Градска
Коментари Харесай

Благоевград: Децата от града ще пекат рождествени хлебчета в Градска художествена галерия

Благоевград. Деца от Благоевград ще пекат рождествени хлебчета в Градска художествена изложба, оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Началото на самодейността ще бъде сложено на 21 декември (четвъртък) в 11:00 часа и ще продължи на 22 декември (петък). Събитието е част от Работилницата на Дядо Коледа и от цикъла " Православна просвета " на Православен информативен център, с поддръжката на Община Благоевград.
През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат присъединяване в печеното на самун и изработката му. Представители ще покажат на малчуганите по какъв начин се създават рождествени хлебчета и фигурки от тесто.
Децата ще месят и пекат рождествените хлебчета, под управлението на представители от Православен информативен център на Неврокопска света митрополия. Децата ще бъдат осведомени с мястото на хляба в православната традиция, както и техниката на подготвяне. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, до момента в който хлябът се пече.
Хлябът от епохи е знак на благодарността на хората към Бога. Хлябът взе участие в Тайнствата на Църквата. В обредността на хлябовете е скрита дълбока символика, като от една страна или значи слънцето и оттова плодородието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР