Благоевград. Десетки жители на града се включиха във втория ден

...
Благоевград. Десетки жители на града се включиха във втория ден
Коментари Харесай

Благоевград: Десетки жители на града се включиха във втория ден на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!”

Благоевград. Десетки поданици на града се включиха във втория ден на пролетната акция „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! ” и излязоха пред домовете си, с цел да почистят и облагородят зелените площи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Доброволци продължиха самодейността, която стартира през вчерашния ден при огромен интерес.
Дамите от Съвет на дамите и през днешния ден почистваха терените към отделенията в болничното заведение в Благоевград. Продължиха с концепцията да боядисат остарели автомобилни гуми, да ги трансфорат в красиви, цветни саксии.
И през днешния ден имаше ситуирани шатри, както в центъра на града, по този начин и по кварталите. Доброволците имаха опция да получат нужните материали за по-ефективно разчистване.
Партньорите от Еко Партнърс, „ Метро ” и „ Mr. Bricolage ” подсигуриха всичко належащо в името на по-чист и по-зелен Благоевград.
Инициативата продължава и другия уикенд (на 13 и 14 април), когато е и финалът на пролетната акция „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи ”. В 16.00 часа на 14 април на площад „ Македония ” ще бъдат връчени и ваучери за пейки, за тези запалянковци, които са събрали най-вече лайкове на фотосите си във фейсбук страницата тук.
Целта на самодейността " Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! " е да се трансформира в обичайната и да ни научи на почитание към природата. Идеята е да покажем на децата ни какъв брой значима е тя за нашето здраве и какъв брой скъпо е това да я пазим чиста. Нека се обединим и дружно да почистим местата към домовете си, пред входовете си, околните паркове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР