Благоевград. Das Weltschmerz Duett ще вземе участие в IV издание

...
Благоевград. Das Weltschmerz Duett ще вземе участие в IV издание
Коментари Харесай

Благоевград: Das Weltschmerz Duett участва в “Blagoevgrad Blues & Jazz” 2018

Благоевград. Das Weltschmerz Duett ще вземе присъединяване в IV издание на Международния фестивал „ Blagoevgrad Blues & Jazz ” 2018. Веселин Веселинов – Еко и Милен Кукошаров обединени в общ музикален план ще заместят носителя на голям брой награди, джаз музикант, композитор, аранжор, пианист Милчо Левиев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . За страдание на публиката и неговите фенове, Милчо Левиев е възпрепятстван да взе участие заради здравословни проблеми.
Програмата за фестивала резервира своя първичен вид, само че с присъединяване на двамата одобрени и значими джаз музиканти в страната. Съвместният им план „ ImproviSatie ” доби огромно значение измежду феновете на този жанр музика. В него, басистът Веселин Веселинов-Еко и пианистът Милен Кукошаров, развиват своя импровизаторски и аранжорски гений върху защити пиеси на френския композитор и пианист Ерик Сати- представител на авандагрдизма от началото на 20 век.
Първата фестивална вечер на „ Blagoevgrad Blues & Jazz ”2018, която стартира от 19.00 часа през днешния ден в зала „ Орфей “ на парк „ Македония “, ще бъде открита от младия, надарен и към този момент със собствен личен бенд реализатор от Благоевград, Лъчезар Кацарски. Той е подготвил музикална палитра, която да зареди публиката и да я върне при започване на най- положителното от джаз музиката през един млад взор. На сцената по-късно музикалната щафета ще поемат музикантите от Das Weltschmerz Duett. Кулминацията на вечерта ще бъде построена от джаз дамата Йълдъз Ибрахимова и Биг Бенд- Благоевград. „ Царицата на джаза “ Йълдъз Ибрахимова ще изненада публиката с няколко джазирани арии. Няма да липсват и познати джаз стандарти като „ All of me ”, “Black coffee ”. Борис Янев даде обещание на публиката да чуе и най- положителното осъществяване на „ Summer time ”.
“Blagoevrgad Blues & Jazz ”2018 продължава и в събота/ 31 март/ от 19.00 часа в зала „ Орфей “ на парк „ Македония “. На една сцена ще излязат Влатко Стефановски, Кели Ръкър и София Блус бенд с Васко Кръпката. Желаещите да станат част от блус и джаз събитието, могат да закупят билети и карти и в деня на концертите от каса, пред залата.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР