Благоевград. Близо 2 000 стъклени, пластмасови бутилки и кенове от

...
Благоевград. Близо 2 000 стъклени, пластмасови бутилки и кенове от
Коментари Харесай

Благоевград: Градът е в топ 3 в кампанията „Заедно за природата“

Благоевград. Близо 2 000 стъклени, пластмасови бутилки и кенове от бира за преработване предадоха жителите на Благоевград по време на „ Заедно за природата “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Събитието, което се организира на 7 октомври на площад " Македония " с поддръжката на Община Благоевград, е част от дълготрайна акция за поощряване на разделното събиране на опаковки от бира и преработването им. Като комплимент за напъните на присъстващите, Карлсберг България обезпечи в подмяна еднократно 3 бутилки Пиринско питие в торбичка за многократна приложимост на всеки от тях. Поради неприятното време през уикенда, което попречи още повече хора да се включат, акцията „ Заедно за природата “ скоро ще има своето продължение в Благоевград.
Екипът на „ Карлсберг България “ и „ Пиринско “ приканиха жителите на Благоевград да донесат оптимален брой опаковки от бира, без значение от тяхната марка и тип, с цел да покажат своята съпричастност към опазването на природата и да подкрепят напъните на компанията за възстановяване на локалния екологичен отпечатък. Екопак България, главен сътрудник в самодейността, спомага на място за разделното събиране и преработване на бирените опаковки, а техни консултанти разказваха за изгодите от екологичното държание за всяко домакинство.
Специално за жителите и гостите на града част от „ Заедно за природата “ бе и концерт на група D2 с водещ Димитър Павлов.
„ Благодаря на всички, които се включиха в самодейността. Вярвам, че когато желаеме нещо, то може да се случва сполучливо, а виновното държание към околната среда е измежду тези неща. Нямам самообладание до идващото сходно събитие и приканвам всеки, който желае да помогне на природата, да се включи “, показа Бранимир Братанов, маркетинг шеф на Карлсберг България.
„ Заедно за природата “ е част от политиката на Карлсберг България за стабилно развиване и корпоративна обществена отговорност. Нейна съществена цел е да насочи вниманието към разделното събиране и преработване на бирени опаковки, както и да способства за екологичния метод на живот и опазването на околната среда. Към този миг акцията е разгърната в три града – Благоевград, Шумен и София, а общият брой върнати за преработване бутилки е близо 30 000.
Марката „ Пиринско “ има обичаи в грижата за естествената естествена среда в своя район. С поддръжката на „ Пиринско “ са осъществени няколко плана в Национален парк Пирин и Национален парк Рила, с помощта на които са сложени нови указателни табели и знаци, възобновени са съществуващите и са възобновени кътовете за отдих на територията на парковете.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР