Благоевград. Благодаря на всички, които участваха във възстановяването на паметник-костницата.

...
Благоевград. Благодаря на всички, които участваха във възстановяването на паметник-костницата.
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Благодаря на всички, които участваха във възстановяването на паметник-костницата на загиналите войници и офицери в Междусъюзническата война

Благоевград. Благодаря на всички, които участваха във възобновяване на паметник-костницата. Това сподели доктор Атанас Камбитов, кмет на Благоевград, по време на формалното разкриване на реставрирания паметник-костница на починалите бойци и офицери в Междусъюзническата война, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Кметът на Благоевград уточни, че през днешния ден е осъществено едно положително дело и насочи своята специфична признателност към министър Красимир Каракачанов за самодейността.
„ Благодаря на Областната администрация, Регионален клуб „ Традиция “, добави доктор Атанас Камбитов. Той добави, че не са били нужни чак толкоз доста старания, с цел да се реализира възобновяване на паметника. „ Колко години го бяхме оставили като в давност, а ние нямаме опрощение за такова нещо. Тези хора, които в миналото са си дали живота, са близо 600 индивида, това 600 ориси и нямаме право да забравяме, тъй като нито сме толкоз мощни, нито толкоз велики “, разяснява доктор Атанас Камбитов. Той посочи, че е значимо да си вземем поука.
„ Затова, дано да издирим всички войнишки гробове на територията на община Благоевград и всичко, което е обвързвано с историята “, разяснява доктор Атанас Камбитов. По думите му е значимо малко по малко те да бъдат възобновени. „ Вчера си мислех, че тези хора отиват и си дават живота. Колко от нас биха го създали?! Прошката и саможертвата са най-великите добродетели и по тази причина нямаме право да забравяме, а би трябвало да помним подвига им и да го предаваме на идващите генерации “, съобщи доктор Атанас Камбитов. Той сподели още, че за историята и поуките е очевидно, че няма безконечен съдружник и безконечен зложелател, само че има безконечен интерес, като за нас това е мощна и богата България на българите. „ Бъдете здрави, безконечна памет на героите и Бог да пази България “, добави доктор Атанас Камбитов.
Денис НИКИФОРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР