Благоевград. Бизнесът в страната в момента е в жестока конкуренция

...
Благоевград. Бизнесът в страната в момента е в жестока конкуренция
Коментари Харесай

Ромео Шатев, Търговско-промишлена палата – Благоевград: Бизнесът в страната в момента е в жестока конкуренция с европейските стоки

Благоевград. Бизнесът в страната сега е в жестока конкуренция с европейските артикули. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Ромео Шатев, ръководител на Търговско-промишлена палата – Благоевград. Според него тревожното сега за българския бизнес е, че при тези отворени граници, в които се споделя, че имаме свободно напредване на хора, капитали и артикули, по този метод доста хора от региона, намират прехранване в Испания, Англия и Франция, само че по думите му това е напълно обикновено.
„ Да, само че по този метод българският бизнес не може да разчита на тази работна ръка, тъй като който има познания и знания, ще бъде доста по-добре заплатен в Германия. Да не забравяме, че поради отворения пазар има доста стока от Азия – от Индия, от Китай, и по тази причина в този момент ние желаеме високи заплати, да, само че стоката е евтина и това няма по какъв начин да стане. Ние нямаме нищо срещу да даваме високи заплати, само че нашата стока би трябвало да бъде конкурентноспособна и на немската, и на китайската “, разяснява той. Ромео Шатев означи, че би трябвало да се намерения по какъв начин българската стока да бъде по-евтина и по-добра, с цел да може бизнесът да просперира.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР