Благоевград. Автобусни превозвачи в Благоевград символично се включиха в протеста

...
Благоевград. Автобусни превозвачи в Благоевград символично се включиха в протеста
Коментари Харесай

Благоевград: Автобусни превозвачи в града символично се включиха в протеста срещу Проектозакона за Българската автомобилна камара

Благоевград. Автобусни превозвачи в Благоевград алегорично се включиха в митинга против Проектозакона за Българската автомобилна камара, съобщи кореспондент на „ Радио „ Фокус “-Пирин . Автобусите имаха надписи „ Протест “, само че множеството изпълняваха курсовете по график и не се наложи пътуващите да изчакат един час забавяне. Николай Петров, който е съсобственик на над 30 рейса, които пътуват до Благоевград, София, Петрич, Гоце Делчев сподели, че би трябвало да има камара, която обаче да е разграничена на две – за рейсовете и за товарните коли.„ Никой не обръща внимание на по този начин нареченото „ споделено пътешестване “, това се противозаконните превозвачи. Те не заплащат налози, нямат лиценз, нямат застраховка за пасажерите, сподели Петров. По думите му е значимо камарата да не сплотява рейсовете и товарните коли. Единственото общо сред тях е, че са обединени под едно и също наименование „ пътно-транспортни средства.
„ Извиняваме се за неудобството. Протестът преднамерено е плануван да бъде в границите на час и половина, с цел да няма налагане на наказания върху транспортните компании. Но въпреки всичко би трябвало да се покаже, че имаме позиция, тъй като ние сме в услуга на хората. Ако законопроектът бъде признат, всеки един от превозвачите наложително ще би трябвало да заплаща членски импорт дружно със всички други лицензи, които се заплащат всяка година, което усилва разноските. Ние би трябвало да ги компенсираме с нарастване на билети. “, сподели Петров.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР