Благоевград. 97 проекта в образователната инфраструктура ще бъдат изпълнени в

...
Благоевград. 97 проекта в образователната инфраструктура ще бъдат изпълнени в
Коментари Харесай

Даниела Савеклиева, ГЕРБ: 97 проекта в образователната инфраструктура ще бъдат изпълнени в Благоевградска област

Благоевград. 97 плана в просветителната инфраструктура ще бъдат изпълнени в Благоевградска област. Това сподели за Радио „ Фокус “–Пирин националният представител от Политическа партия ГЕРБ-Благоевград и регионален координатор на партията Даниела Савеклиева по отношение на плануваните вложения за възстановяване на просветителната инфраструктура в страната. „ В рамките на предпочитана ос „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ се включват община Гоце Делчев, която е към този момент пред подписване на контракт, както и общините Благоевград, Петрич и Разлог “, уточни Савеклиева.
По думите й в община Петрич ще се обновява просветителната инфраструктура и прилежащото ктм постройките дворно пространство. „ Това включва физкултурен салон и футболно игрище в гимназия „ Пейо Яворов “, спортни площадки в III ОУ „ Гоце Делчев “, фитнес навън в детска градина „ Калина Малина “. За община Гоце Делчев ще бъдат предоставени общо над 6 милиона лв.. В тези пари са включени нов физкултурен салон във Второ ОУ „ Гоце Делчев “, физкултурен салон в ОДЗ №1 „ Калинка “, физкултурен салон в ЦДГ №4 „ Радост “, посочи Савеклиева.
За община Благоевград по ограничения за възстановяване на положението на просветителната инфраструктура тече процедура за над 3 900 000 лв.. В община Разлог по предпочитана ос „ Подкрепа за енергийна успеваемост “ са отпуснати 1 816 000 лв.. Те са за СОУ „ Братя Каназиреви “, където на басейн и физкултурен салон ще бъде осъществено топлинно уединяване на външните стени, замяна на прозорци, PVC пакети, като и физкултурният салон към образователната постройка на ОУ „ Никола Парапунов “ също ще бъде саниран.
„ В община Сандански за централната детска градина „ Първи юни “ ще бъдат отпуснати 360 290 лв., както и 1 400 000 лв. за реорганизация и рационализация на Професионална Земеделска Гимназия „ Климент Аркадиевич Тимирязев “. Дейностите ще включват физкултурен салон с прилежаща постройка с обслужващи пространства на физкултурния салон, както и новата открита спортна площадка за групови игри “, сподели още Савеклиева. По думите й за община Разлог също има утвърден план, който е за близо 1 300 000 лв. и е обвързван с реализиране на вложения за възстановяване на просветителната инфраструктура за изцяло възстановяване на образователния развой в Професионална гимназия по машинизация на селското стопанство в град Разлог.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР