Благоевград. 3 923 211 лева ще бъдат инвестирани в три

...
Благоевград. 3 923 211 лева ще бъдат инвестирани в три
Коментари Харесай

Зорница Кралева, зам.-кмет на Благоевград: 3 923 211 лева ще бъдат инвестирани в 3 училища и детска градина по проекта за модернизация на образователната инфраструктура

Благоевград. 3 923 211 лв. ще бъдат вложени в три учебни заведения и една детска градина в Благоевград по план „ Обновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в Благоевград “. Това сподели пред Радио „ Фокус “ – Пирин зам.-кметът на Община Благоевград по европейските планове и стратегии Зорница Кралева по време на встъпителна конференция за план “Обновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в Благоевград “. Зорница Кралева посочи, че днешната конференция е за обекта ДГ „ Вечерница “ с размер на плана към 1 560 000 лв.. Тя уточни, че планът планува обезпечаване на съвременна, функционална, здравословна, енергийно ефикасна и налична среда в НХГ „ Св. св. Кирил и Методий “, Трето ОУ „ Димитър Талев “ и Пето СУ „ Георги Измирлиев “, както и ДГ № 8 „ Вечерница “. „ Проектът „ Обновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в Благоевград “ се финансира по предпочитана ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване ” и е с дълготрайност 24 месеца. Оперативната стратегия се движи с доста положителни темпове, които ние реализираме като сме постигнали и всички знаци и етапни цели към края на 2018-та година “, сподели още Кралева.
На представянето на плана участваха и ръководителят на плана Костадин Георгиев, Иво Николов - заместник-кмет по стопанска система и финанси, инж. Емилия Тунева - заместник-кмет по строителството и сигурността.
Денис НИКИФОРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР