Благоевград. 22 представления ще бъдат представени в рамките на седмото

...
Благоевград. 22 представления ще бъдат представени в рамките на седмото
Коментари Харесай

Благоевград: 22 представления ще бъдат представени в рамките на седмото издание на фестивала „Тара-Ра-Бумбия“, който ще се проведе в периода 10 – 20 май

Благоевград. 22 представления ще бъдат показани в границите на седмото издание на фестивала „ Тара-Ра-Бумбия “, който ще се организира в интервала 10 – 20 май. Това стана ясно по време на конференция, в която присъединяване взеха зам.-кметът по просвета и филантропични действия на Община Благоевград Христина Шопова, Маргарита Мачева, шеф на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград, Любима Бучинска и Василка Бумбарова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . „ Пред прага сме на едно доста забавно издание на театралния фестивал. Темата тази година е „ Театърът – пространство на паметта “. Тя е неслучайно определена, защото тази година се навършват 100 години от откриването на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград “, сподели зам.-кметът Христина Шопова. Тя означи, че всички, които имат отношение по тематиката, обвързвана с театралното изкуство са се обединили към концепцията „ Тара-Ра-Бумбия “, само че и доста други събития да преминат под знака на тази годишнина.
„ Програмата за тазгодишното издание на фестивала стана доста хубава, като пред аудитория ще се показват 22 представления и то в рамките единствено на 10 дни “, добави Шопова. Тя означи, че огромна горделивост за Община Благоевград е, че тази година Народен спектакъл „ Иван Вазов “ ще гостува с две постановки – „ Любовникът “ от Харолд Пинтър, с режисьор Деян Донков и „ Бащата “ по пиесата на Флориан Зелер, с режисьор Диана Добрева. Заместник-кметът на Община Благоевград добави, че са се постарали да създадат по-активна акция измежду учебните заведения в града и региона, тъй че да могат да създадат по този начин, че повече деца и родители да станат част от огромното театрално събитие. Тя заяви, че цените на билетите за представленията, които ще се играят на Голямата сцена на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград ще бъдат алегорични – 10 лева, а за постановките на Камерна сцена и в другите пространства ще бъдат по-ниски. Шопова уточни, че както всяка година, по този начин и тази ще има и понижения за възпитаници, студенти и пенсионери, както и карти с отстъпки за посещаването на повече от една режисура. По време на конференцията стана ясно, че билетите ще бъдат пуснати в продажба още идната седмица като ще могат да бъдат закупени от касите на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР