Благоевград. 19 екипажа са се записали за участие в Дамско

...
Благоевград. 19 екипажа са се записали за участие в Дамско
Коментари Харесай

Диана Стоянова, автомобилен състезател: 19 екипажа са се записали за участие в „Дамско рали на високи токчета”

Благоевград. 19 екипажа са се записали за присъединяване в „ Дамско рали на високи токчета ”. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Диана Стоянова, авто играч. Спортното събитие ще се организира от 10.00 часа в неделя, 18 март, на площад „ Македония “ в Благоевград. „ След петгодишно спиране авто състезателен клуб „ Диамо “, взаимно с Българска федерация по авто спорт и Община Благоевград, взехме решение да обновим тази позабравена традиция, тъй като имаше извънредно огромен брой запитвания от дами, които има шофьорски книжки и имаха интерес и предпочитание за присъединяване в едно такова мероприятие. Това съревнование е изцяло любителско, единствено за дами, като екипажите са напълно дамски “, съобщи Стоянова.
Тя посочи, че дамите би трябвало да имат шофьорска брошура. „ Автомобилите са напълно общоприети - туристически, които имат годна гражданска отговорност и са минали годишен механически обзор. Дамите не е нужно да са с високи токчета, това е с леко възприятие за комизъм и за една по-интересна и странна страст. Ако има дами, които желаят да се запишат в дни на надпреварата, няма да върнем никого “, уточни Стоянова. Участие могат да вземат всички дами, които обичат да карат, без възрастови ограничавания. Очаква се за автомобилната конкуренция в Благоевград да дойдат участници от цялата страна, както и Гърция и Македония. Община Благоевград и Автомобилен състезателен клуб „ Диамо ” са подготвили купи, грамоти и доста награди за спечелилите. Не се изисква такса за присъединяване.
„ Дамско рали на високи токчета ” ще разчупи стандартите и ще потвърди, че дамите зад кормилото са също толкоз положителни водачи, колкото и мъжете. Състезателните екипажи ще се състоят от водач и навигатор. Те ще бъдат разграничени в два класа съгласно кубатурата на мотора на автомобила. Екипажите ще показват майсторско ръководство в три стадия. Възроденото автомобилно шоу дава обещание атрактивни демонстрации и положително въодушевление “, сподели Стоянова.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР