Благоевград. 162 000 балкански пъстърви ще бъдат разселени тази година

...
Благоевград. 162 000 балкански пъстърви ще бъдат разселени тази година
Коментари Харесай

Снежана Паскалева, ЮЗДП: 162 000 балкански пъстърви ще бъдат разселени тази година в планинските притоци на реките Струма, Места, Вит

Благоевград. 162 000 балкански пъстърви ще бъдат разселени тази година в планинските притоци на реките Струма, Места, Вит. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Снежана Паскалева, специалист по връзки с обществеността към Югозападно държавно дружество (ЮЗДП). „ Това е четвърта подред акция на Югозападното държавно дружество, ориентирана към запазване на биологичното многообразие и подкрепяне на естественото възпроизводство на балканска пъстърва като локален тип посредством зарибяване. Близо 26 000 лв. е плануваният финансов запас за закупуване на нулевогодишните рибки, които са с размер от 0.5 до 1 грам “, сподели Паскалева.
По думите й зарибяването към този момент е в ход и продължава до 7 юни, като се прави на територията на 23 поделения на предприятието. „ Това са държавните ловни стопанства „ Витошко-Студена ”, „ Дикчан ” и „ Осогово ” и държавните горски стопанства в Белица, Белово, Благоевград, Гърмен, Добринище, Дупница, Елешница, Етрополе, Катунци, Кресна, Кюстендил, Места, Невестино, Първомай, Рилски манастир, Рибарица, Самоков, Сандански, Черни Вит, Якоруда “, сподели Снежана Паскалева. Зарибителният материал от балканска пъстърва е създаден в рибовъдно стопанство „ Тошков чарк ”. Транспортира се в найлонови чували с О2 и е съпроводен с ветеринарномедицински документ и документ за генезис.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР