Благодатният огън слезе в църквата Възкресение Христово в Ерусалим в

...
Благодатният огън слезе в църквата Възкресение Христово в Ерусалим в
Коментари Харесай

Благодатният огън пристигна в България

Благодатният огън слезе в църквата " Възкресение Христово " в Ерусалим в 14:31 ч. българско време.

Там беше и наша църковна делегация отпред със Старозагорския митрополит Киприан. За трети път Светият Синод разпорежда на Негово Високопреосвещенство тази виновна задача, само че за първи път тази година в делегацията е и представител на Македонската православна черква – свещеник Яков.
Благодатният огън слезе в църквата „ Възкресение Христово “ в Ерусалим (ВИДЕО) Православните християни имат вяра, че това запалване на Свещения огън става по извънреден метод
Правителственият аероплан с Благодатния огън кацна на летище София малко преди 19 ч. Предстои той да продължи към Скопие с македонския свещеник.

Ето какво показа свещеник Яков преди отпътуването за Ерусалим.

„ Когато се взе решението да пътуваме дружно и опцията, която ни дава Българската православна черква, братята архиереи, в негово име и в името на Македонската православна черква – Охридска архиепископия, желая откровено да благодаря за същата тази братска и нелицемерна обич, която е изключително значима в тези дни”.

Благодатният огън ще бъде пренесен до всички епархии на православната ни черква. В София духовниците ще го занесат в параклиса на Синодалната палата. Оттам основният секретар на Светия Синод Мелнишкия свещеник Герасим ще го внесе в патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски ".

Там Огънят ще бъде посрещнат от патриарх Неофит, който тъкмо в среднощ ще възвести радостната новина за Христовото Възкресение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР