Благодатният огън пристигне у нас от Йерусалим. Точно в 13:55

...
Благодатният огън пристигне у нас от Йерусалим. Точно в 13:55
Коментари Харесай

Благодатният огън пристигна у нас от Йерусалим

Благодатният огън дойде у нас от Йерусалим. Точно в 13:55 ч. българско време той слезе в храма " Божи гроб " и беше раздаден на миряните и църковните представители.

Посланикът ни в Израел Румяна Бъчварова получи плодородния огън и го съобщи на делегацията ни на летището в Тел Авив.



От София с държавния „ Фалкон “ излетяха врачанският митрополит Григорий, шефът на вероизповеданията Емил Велинов и дякон Филип Цветанов от Врачанската епархия. На Летище София огънят бе посрещнат от основния секретар на Светия синод и духовници от всяка епархия.

Миналата година поради ковид наша делегация не пътува до Светите земи.

Слизането на небесния огън в навечерието на Възкресение Христово е едно от чудесата на православното християнство. Той се счита за реликва за вярващите.

След посрещането на светинята у нас духовниците ще го занесат в параклиса на Синодалната палата. Оттам основният секретар на Светия синод ще го внесе в патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски ".

Междувременно стана ясно, че патриарх Неофит няма да взе участие във вечерното Великденско свещенодействие в храм „ Свети Александър Невски “. Службата ще оглави врачанският митрополит Григорий.

Очаква се той, а не патриархът, да разгласи в среднощ вестта за Христовото Възкресение. Това се случва за първи път, откогато Неофит оглави православната ни черква преди 8 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР