Благодатният огън от Божи гроб в Йерусалим пристигна в България.

...
Благодатният огън от Божи гроб в Йерусалим пристигна в България.
Коментари Харесай

Благодатният огън пристигна в България

Благодатният огън от Божи гроб в Йерусалим дойде в България. Българска делегация, отпред с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, го донесе у нас с правителствения самолет " Фалкон ". 

По традиция на Велика събота духовници от епархиите в страната взимат парченце от Благодатния огън, с цел да го занесат на вечерното свещенодействие в храмовете за Възкресение Христово. Първо огънят ще бъде пренесен в синодалния параклис " Свети Цар Борис Михаил ", откъдето с литийно шествие ще се насочи катедралата " Св. Александър Невски " и към православните църкви в цялата страна.

" Носим благословение от Светия град Йерусалим. От храма на Светото Възкресение Христово. Изпросихме мир и берекет за нашия православен български народ и за целия православен свят. Преподаваме и благословението на Негово светейшество Йерусалимския патриарх Теофил за мир и берекет на всички ни. Христос Воскресе! ", разяснява пред журналисти Старозагорския митрополит Киприан след кацането на българската делегация, предава кореспондент на " Фокус " .

По думите му ограниченията са били по-засилени от предходни години, само че все пак българската делегация е съумяла да се допре и да вземе Благодатния огън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР