Благодаря за успешния летен сезон, за спокойното му и сигурно

...
Благодаря за успешния летен сезон, за спокойното му и сигурно
Коментари Харесай

Ще правим общи ĸpyизни мapшpyти с Русия


" Благодаря за сполучливия летен сезон, за спокойното му и несъмнено протичане за съветските туристи ". Това съобщи в Москва Олег Сафонов, началник на Федералната организация по туризъм на Руската федерация по време на работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Сафонов изрази убеждението си, че достиженията в двустранните връзки с България ще се надграждат. " Отчетохме извънредно добър сезон. От януари до септември страната ни бе посетена от над 530 хиляди съветски туристи ", заяви министър Ангелкова данните на Национален статистически институт и благодари на ръководителя на съветския туризъм за положителното партньорство.

Друга съществена тематика на диалога бе опцията за основаване на oбщи тypиcтичecĸи ĸpyизни мapшpyти в Чepнo мope. Българо-руските връзки в туризма се развиват доста сполучливо, взаимната ни работа бележи позитивни резултати, съобщи министър Ангелкова и добави, че следва да се подпише стратегия за съдействие 2018-2020 година. Тя акцентира, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България.

На ревюто Интурмаркет, което ще се организира през март 2018 година в Москва, ще бъде проведена кръгла маса с главен фокус върху другите типове туризъм в България. Ще представим пред съветската аудитория опциите за СПА и балнеотуризъм, кулинарен, винен, детски и другите благоприятни условия за отдих в България.

Министър Ангелкова и ръководителят на съветския туризъм Сафонов разискаха и опцията за образуване на кръгла маса, на която да бъде показан капацитетът за продан на опит сред двете страни в областта на образованието. Двамата се сплотиха към концепцията, че би трябвало се утвърди и развие практиката за продан на студенти сред Русия и България за да се увеличи качеството на образованието им.

Министър Ангелкова предложения Олег Сафонов и представителите на туристическия бранш на Русия на Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления към Световната организация по туризъм, който ще се състои в София на 14-16 ноември идната година.

Междувременно Ангелкова и изпълнителният шеф на Уралската асоциация по туризъм (УАТ) Михаил Малцев подписаха в Москва меморандум за съдействие в областта на туризма, гостоприемството и вложенията в бранша. Церемонията се състоя в границите на работните срещи на министър Ангелкова с представители на съветската туристическа промишленост. Министерството и асоциацията ще си партнират дейно в подготовката на събития в бранша и ще поддържат съвместен продан на статистически, рекламни и други промоционални материали.

УАТ е една от водещите организации в туризма на Руската федерация. Асоциацията е основана през 1996 година в Екатеринбург и е измежду най-активните сътрудници на Министерството на туризма, което е постоянен участник в най-значимото туристическо ревю в Уралския федеративен окръг - " Лето ". През април тази година в борсата се включиха 250 изложителя, посетителите надвишиха 8 хиляди души, а България беше страна сътрудник.

През предходната година у нас са обитавали над 580 хиляди съветски туристи, което означи близо 20 на 100 растеж по отношение на 2015 година Сред най-активните от тях са гостите от Уралския край.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР